Η Κατερίνα σας προτέινει : Κριθαρότο με φρέσκιες σουπιές

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κείμενο:

    Υλικά

    1 κλ σουπιές φρέσκες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

    (μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά σας να σας τις ετοιμάσει)

    2 μέτρια κρεμμύδια

    1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

    350 γρ κριθαράκι

    70 mlξηρό κόκκινο κρασί

    150 mlελαιόλαδο

    1 κ.γ. μοσχοκάρυδο κοπανισμένο στο γουδί

    ½ κ.γ. μαύρο κύμινο κοπανισμένο στο γουδί (θα το βρείτε στα καταστήματα που έχουν μπαχάρια)

    1 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο κοπανισμένο στο γουδί

    1 κ.σ. πορτοκαλοπίπερο (θα το βρείτε στα καταστήματα που έχουν μπαχάρια)

    αλάτι

    πιπέρι

    Εκτέλεση

    Σε φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε τα 70ml από την ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ανακατεύοντας συνεχώς για 1’ στη συνέχεια ρίχνουμε τις σουπιές αφού τις έχουμε πλύνει και στραγγίξει καλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3’-5’ ή μέχρι να πιούν τα υγρά τους.

    Αφού έχουν εξατμιστεί τα υγρά από την κατσαρόλα μας σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3’ λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη.

    Ρίχνουμε το πορτοκαλοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε για 1’ λεπτό.

    Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας που τον έχουμε αραιώσει σε ένα ποτήρι νερό (ζεστό) και ανακατεύουμε για 2΄ ακόμα.

    Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να καλύπτονται οι σουπιές 2 πρέζες αλάτι.

    Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 25-30’.

    Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι ζεσταίνουμε και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι μαζί με το μαύρο κύμινο, τον αστεροειδή γλυκάνισο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 2-3’ λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

     Κατόπιν αδειάζουμε το κριθαράκι μέσα στην κατσαρόλα με τις σουπιές και ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτοντας ζεστό νερό όποτε χρειάζεται μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι μας (προτιμήστε το al dente και ζουμερό).

     Το μαγείρεψα και οι καλεσμένοι μου ενθουσιάστικαν. Τα αρώματα από τα μπαχάρια απογείωναν το πίατο. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!

    Καλή Επιτυχία!!

     

     

     

     

     

Go to top